Kansen benutten in de huidige woningmarkt

Vaak delen we het verhaal over een verkoop- of aankooptraject. Dat doen we deze keer net iets anders. Deze column geeft een korte inkijk in de huidige woningmarkt, met de mogelijkheden zoals wij die op dit moment zien.

Zoek de tussenwoning
Bent u iemand die met regelmaat het woningaanbod via Fund bekijkt omdat u, of iemand die u goed kent, een woning zoekt? Dan is het u vast opgevallen: waar zijn de tussenwoning? Wij verbazen ons er al enkele maanden over dat er nauwelijkd tussenwoningen in de verkoop zijn.

Met het schrijven van deze column staat er welgeteld één tussenwoning in de verkoop binnen Sint-Oedenrode, terwijl er volop vraag is naar deze huizen. Wanneer er een tussenwoning in de verkoop komt, volgen er momenteel veel recties en wordt het snel verkocht. Soms zelfs nog boven de vraagprijs.

Verhuizen?
Wat ons verder opvalt is dat er behoorlijk wat aanbod is in de hoekwoningen en tweekappers binnen Sint-Oedenrode. De keuze in dit segment is goed en soms, zelfs in deze tijd, nog onderhandelbaar in plaats van biedingen boven de vraagprijs. Maar ik hoor u denken: "We hebben nog zo'n lage rente, dus waarom zouden we verhuizen met de huidige, hogere rentestand?"

Wat veel mensen niet weten is dat je in veel gevallen je hypotheek, met die lage rente, mee kan verhuizen. Een paar weken geleden is er door ons een informatieavond georganiseerd voor mensen die in het bezit zijn van een tussenwoning. De bezoekers waren verrast door de mogelijkheden met betrekking tot de waarde van hun eigen woning en het meeverhuizen van je hypotheek bij aankoop van een nieuwe woning. Inmiddels zijn we met een aantal van hen alweer aan het uitkijken naar een nieuwe woning, zodat zij de stap kunnen maken naar een woning met die gewenste oprit of garage.

Meer weten?
Wilt u hier ook meer over weten? Twijfel dan niet en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Naar ons idee kan de markt voor eigenaren van tussenwoningen op dit moment zeker mogelijkheden bieden. Onderzoek én benut je kansen dus!

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring