Twijfel je om te verhuizen?

De telefoon ging op kantoor. Of ik eens langs wilde komen om te kijken wat hun woning waard zou zijn, en om tevens te bespreken hoe de woningmarkt er op dit moment uitziet. De afspraak werd gepland om bij hen langs te komen zodat ik direct hun woning kon beoordelen.
De voordeur ging open en ik werd van harte welkom geheten. Het was alweer 8 jaar geleden dat ze hun huidige woning bij ons hadden aangekocht, destijds als starters op de woningmarkt. Een hele andere tijd in 2014, waarbij we langzaam uit de vorige wooncrisis aan het krabbelen waren. Maar het zijn vooral ook hele andere prijzen. Was het überhaupt wel aan hen besteed om in deze tijd een andere woning te kopen?
Samen met hen liep ik door de woning en tussendoor vertelde ze mij wat ze allemaal gedaan hadden om het wooncomfort te vergroten. Op de eerste etage zag ik direct ook twee kinderkamers. Het gezin was uitgebreid en dus tevens een reden om op zoek te gaan naar een grotere woning. Nadat we alles bekeken hadden pakte ik mijn dossier erbij. Van tevoren had ik mijn “huiswerk” al gedaan dus ik kon ze goed aangeven en onderbouwen wat mijn idee was over een te hanteren vraagprijs / opbrengstprijs.
Ze reageerde zichtbaar geschrokken van de hoge waarde. Ze hadden natuurlijk wel gezien dat alle prijzen zo gestegen waren maar ze hadden niet in de gaten dat hun eigen woning ook zoveel waard was. Ik vertelde hen dat deze prijs mede te danken was aan het feit dat er bijna géén tussenwoningen in de verkoop staan in Sint-Oedenrode. En de zeer goed afgewerkte tussenwoningen die verkocht worden brengen over het algemeen nog steeds meer op dan de vraagprijs. Bijkomend voordeel daarbij was dat er in hogere prijsklasse, waarin zij zoeken, meer aanbod was en dat juist die woningen wat meer onderhandelingsruimte hebben.
Zo kwam het dat we bezichtigingen met ze zijn gaan plannen op een aantal woningen. Bij sommige woningen moest er nog wel wat gebeuren maar ze hadden de tijd. Ander bijkomend voordeel is dat ze alles weer nieuw en naar eigen wens konden gaan maken.

Een aantal maanden verder lieten ze ons weten dat ze de ideale plek hadden gevonden. Een huis met garage en oprit en ruimte genoeg voor hun gezin met twee kinderen. Door goed te onderhandelen hadden ze nog een extra budget voor wat verbouwingen. Dit zou de ideale plek worden voor hen.

De eigen woning ging snel, via ons kantoor, de verkoop in en zoals ook eerder al aangegeven werd deze binnen korte tijd verkocht voor een hele mooie prijs. Zo was er nog meer budget voor de verbouwing van de nieuwe woning.
Verrassend om te zien en horen dat mensen in eerste instantie denken dat er door de hoge prijzen wellicht geen mogelijkheid is om te verhuizen. Blij als wij van “de Koning Makelaardij’ ze dan toch weer hebben kunnen begeleiden naar een nieuwe woning die weer perfect past bij hun gezinssituatie.

Ons advies is dan ook: twijfel je om te verhuizen ? Bel ons gewoon voor een vrijblijvend gesprek. Wellicht heeft het meer mogelijkheden dan u denkt.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring