Een investering voor het leven

Een investering voor het leven

Ik zie ze nog binnenkomen. Een jong stel, afgestudeerd en net een vaste baan. Klaar voor een nieuwe uitdaging: het vinden van een huis. En dat is lastig in deze overspannen woningmarkt.

Het stel vroeg mij om ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes tijdens de aankoop van hun eerste woning. Dit is een waardevolle investering voor de rest van je leven, als je het aan mij vraagt.

Realistische mogelijkheden
Een eerste belangrijke stap is het bepalen van het budget. Samen met een financieel adviseur bespreken we de financiële situatie, zodat er realistische verwachtingen ontstaan. Vaak komt er een behoorlijke lijst aan wensen en eisen naar voren; in combinatie met het beschikbare budget kan dit een extra uitdaging zijn.

Ik adviseer altijd om verschillende woningen te bezichtigen, passend binnen het budget. Op deze manier krijg je simpelweg het beste beeld van wat er te koop én wat realistisch is in combinatie met de wensen en eisen. Geld kun je namelijk maar één keer uitgeven.

Wensen bijstellen
Tijdens het bezichtigen van de woningen merken jonge stellen vaak dat ze hun wensen moeten bijstellen om realistisch te blijven. Zo ook dit jonge stel. Dit is een normaal proces. Deze klanten hadden samen al wel een mooi spaarpotje opgebouwd. Dat stelden hen in staat om wel wat aanpassingen in een toekomstig huis te verrichten. Uiteindelijk vonden we samen een huis dat aan de verwachtingen voldeed en kon ik namens het stel alles technisch bekijken, onderhandelen en is het gelukt om de woning aan te kopen.
 
Droomhuis
Het is van groot belang voor starters om de woningmarkt te begrijpen, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken. Hoewel er in eerste instantie veel eisen zijn, kun je door het bekijken van verschillende woningen en het bijstellen van de wensen uiteindelijk toch vaak een geschikte woning vinden. In de loop der jaren kun je sparen voor aanpassingen, zodat de woning uiteindelijk toch een droomhuis wordt. Het blijft dankbaar werk om mensen te mogen begeleiden, zodat het vinden van een nieuwe woning een positieve ervaring wordt waar ze nog lang van kunnen genieten.





 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring