Een moeilijke, maar juiste beslissing

Een moeilijke, maar juiste beslissing
Onlangs hadden we een prachtige woning in de verkoop. Midden in het centrum van Sint-Oedenrode, met vrij zicht op het groen. Een toplocatie, met alle voorzieningen binnen handbereik.

Al snel kwamen er diverse kijkers langs, waaronder een stel dat om gezondheidsredenen gedwongen gelijkvloers moest gaan wonen. Eigenlijk waren ze er nog niet klaar voor. Ze woonden een groot deel van hun leven in het buitengebied van Sint-Oedenrode, op eveneens een prachtige locatie. Ze hadden nog niet eerder een woning bezichtigd. Voor dit stel was het dus letterlijk en figuurlijk een drempel waar ze overheen moesten.

Veel vragen
Diverse zaken spookten door hun hoofd. Waren ze er klaar voor? Wat als het niet bevalt? Op deze vragen kan niemand antwoord geven. Daarom is het een moeilijke beslissing. Kijken en kopen is niet het moeilijkste. De gedwongen keuze maken om te vertrekken van de plek waar je zoveel herinneringen hebt opgebouwd, omdat je lijf het niet meer toelaat. Dat maakt het moeilijk, denk ik.

Positieve kanten
Het is zeker een lastige keuze, waarbij ik mensen alleen maar op het hart kan drukken dat er ook positieve kanten zitten aan een verhuizing. Je gaat uiteindelijk samen naar een nieuwe plek. Samen kies je die plek uit. Samen verhuis je en samen maak je daar weer herinneringen. Sommige mensen stellen de keuze uit, met het risico dat één van beiden alleen achterblijft. Dan wordt het een lastiger verhaal. Dan moet je alleen de keuze maken, alleen bezichtigen, alleen verhuizen en alleen je herinneringen opbouwen…

Juiste beslissing
Tegen niemand kan ik zeggen wat goed of fout is. Maak een opsomming van alle negatieve én positieve punten. Als de knoop is doorgehakt en er is verhuisd, dan valt er vaak een last van mensen af. De meesten die ik daarna spreek, zijn blij met hun beslissing. Zo ook het stel uit dit voorbeeld. Zij wonen nu op een mooi plekje en genieten van de reuring in het centrum. Er is altijd iemand die tijd heeft voor een praatje. Voor mij blijft het fijn om te horen dat de beslissing die mensen genomen hebben, uiteindelijk de juiste is geweest.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring