Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje

We herkennen het allemaal wel, denk ik. Even spieken bij Funda. Wat staat er te koop in Sint-Oedenrode en omgeving? Gedachten als “Oh wauw, wat een prachtig huis” of juist “Oeps, zoveel geld en dan nog zoveel verbouwen” zijn vast ook niet onbekend…

Nee, dat is niks voor ons
Goede foto’s zijn belangrijk bij de verkoop van een huis. Maar geven deze beelden ook de totale sfeer van een woning weer? Ik merk regelmatig in gesprekken met potentiële kopers dat zij woningen niet bezichtigen, omdat ze niet enthousiast waren na het bekijken van de foto’s.

Alles voor de buitenkant
Dat begrijp ik niet helemaal. Met de huidige krapte op de huizenmarkt, kun je toch niet afknappen op een woning als de eerste paar foto’s je onvoldoende aanspreken? De locatie of de mogelijkheden tot het verbouwen van bepaalde ruimtes zijn toch ook een reden om een huis te bezichtigen?

Soms kijken we misschien te veel naar het perfecte plaatje. Het huis moet worden aangeboden als een instapklare woning om een storm aan telefoontjes te veroorzaken op het moment dat het te koop wordt gezet.

Bezichtigen mag
Mijn advies is daarom ook om langs een nieuw object te rijden en een vrijblijvende bezichtiging in te plannen. Samen kijken we dan naar alle mogelijkheden. In wat voor wijk staat het huis? Past de ligging bij jullie en is de grootte prima, maar moet de badkamer of keuken anders? Denk dan in mogelijkheden op de lange termijn. Dan koop je namelijk een woning die ook in de toekomst geschikt blijft.

Over de drempel…
Laatst was ik bij een huis dat een stel tien jaar geleden had gekocht. Destijds stond de woning een behoorlijke tijd te koop. Het was zeker niet een perfect plaatje, maar samen zagen ze wél mogelijkheden. Alleen dat konden ze niet meteen realiseren, maar moest stap voor stap.

Over meerdere jaren verbouwden ze het huis tot een prachtige woning. Prettige bijkomstigheid is dat door hun investeringen, deze keer de storm aan telefoontjes wel direct op gang kwam met als kers op de taart een geweldige opbrengstprijs. Het loont dus zeker alle moeite!

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring