Kijk verder om de ware waarde van een plek te ontdekken

Kijk verder om de ware waarde van een plek te ontdekken.

Een vlotte jonge meid betrad samen met haar ouders een woning in Sint-Oedenrode. Ze had al meerdere huizen bezichtigd, maar tot op dat moment was geen enkele woning in haar straatje. Ik vroeg haar opnieuw wat ze belangrijk vond: Ze zocht in een specifieke wijk, wilde een leuke tuin, oprit en een grote woonkeuken, want koken was haar passie. Ze klaagde echter dat het aanbod schaars was en geen van de te koop staande huizen haar kon bekoren.


Toen wees ik haar op een ander huis dat we in de verkoop hadden. Haar reactie was verrassend: ze noemde het saai, echter alleen gebaseerd op de foto’s op Funda. Mijn verbazing was duidelijk merkbaar. Ik vroeg haar wat er precies saai aan was, en dat zette haar aan het denken. Ze kon eigenlijk niet uitleggen waarom ze dat oordeel velde.


Daarop daagde ik haar uit om het huis te bezichtigen voordat ze een definitief oordeel zou vellen. Ze stemde ermee in en tijdens de bezichtiging veranderde haar perspectief volledig. Ze was uitermate verrast en het huis gaf haar een onverwacht warm gevoel. We sloten de rondleiding af en ze bedankte me voor de uitnodiging.


Nog geen dag later deed ze een bod op het huis, en na wat onderhandelingen kwamen we tot een overeenkomst. Haar huidige appartement werd door “ de Koning”  verkocht, en de opbrengst was aanzienlijk hoger dan verwacht. Ze kon nu zelfs die droomkeuken realiseren waar ze als keukenprinses van droomde.


Die ‘saaie’ woning had haar hart gestolen, en soms is het nodig om voorbij de oppervlakte te kijken om de ware waarde van een plek te ontdekken. Als makelaar realiseerde ik me opnieuw dat het uiterlijk van een huis soms misleidend kan zijn. Zo transformeerde de huizenjacht van deze jongedame van teleurstelling naar een verrassend succes.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring